Idag börjar det

Posted by on Feb 25, 2013 in Blogg, Nyheter | No Comments

Ja så var det nu – idag börjar det. Jag ska börja skriva en blogg som jag inte vill kalla en blogg men som ändå är det. Om du frågat mig för 5 år sedan skulle jag säga, vad är det för idioter som tror på att den här formen ska leva längre en trendcykel. Men det kan vara okey att ha fel. Hur som helst så är det här något jag tänker pröva.

Det här med med trä och att göra något som kanske håller längre än mitt liv är något speciellt. Kanske är det ett behov av bekräftelse och att göra något som finns kvar men vad har det för betydelse eftersom jag trivs. Varje gång jag får tillfälle att stänga dörren till verkstaden och ta ett djupt andetag och känna in doften av vad som hände senast. Det kan faktiskt vara terapi att bara ställa sig med bit oformat trä och ta hyvel och börja, det där ljudet när träet motvilligt släpper ifrån sig spånet. Ja, det är väl något man skulle behöva terapi för – kanske…

IMG_0705

Det lådan är gjord av sälg som kommer från Avalund, vår gård i Västerbotten. Det är något speciellt att hugga trädet, låta det torka sedan fundera över vad det passar till. Den här gången blev det en låda till en bokhylla.

Leave a Reply