Tälja och laga utemat – en teamaktivitet som sätter spår!

Eventupplägg

Att sätta ditt team runt elden och njuta av frukost i det fria är bara början av dagen. Så snart kokkaffet är uppdrucket får gruppen en introduktion i täljning och under de efterföljande timmarna, får ni prova att skapa en slev eller ett annat föremål med yxa och kniv. Att göra något med händerna startar helt nya processer i hjärnan och kroppen får utmanas av nya rörelser. Vi kommer under täljworkshopsdelen berätta om handen och hjärnan, vad som händer när du förflyttar fokus och hur ni kan använda detta tankesätt både på jobbet och under fritiden.

Lunchen lagar vi tillsammans över öppen eld. Vi integrerar naturens skafferi i matlagningen och njuter av en härlig måltid runt elden. Efter lunchen kokar vi kaffe över öppen eld och deltagarna får lära sig hur man kokar kaffe i skogen.

Förslag till program

Start med utefrukost kl. 09:00. Lunch ca kl. 13:00. Kaffe kl. 15:30 – sammanfattning av dagen för att avslutas kl. 16:00.

Beskrivning innehåll:

Täljworkshop 3 timmar

  • Grunderna i att tälja med kniv

  • Hur du använder såg, olika täljgrepp och täljtekniker

  • Grundläggande verktyg som behövs för täljning

  • Vilka typer av träslag och ämnen som är lämpliga för täljning, fiberriktningar hur man tar ut ett ämne ur ett träd och vad man ska tänka på

Målsättning med täljworkshopen: Att du täljt en egen stekspade genom att klyva och tälja med kniv.

Laga gemensam lunch

  • Olika matlagningstekniker över öppen eld

  • Teamwork – vi lagar mat tillsammans i små grupper

  • Hur eldar man bäst när man lagar mat?

  • Lär dig att koka ett aromatiskt kaffe över öppen eld

Upplev ett annorlunda företagsevent vid elden! Lär dig nya saker, lär känna dig själv och ditt team. Våra eventplatser ligger i Stockholmsområdet. För offert och information mejla bengt@masuren.se

IMG_7811.jpg

Vi skräddarsyr ditt event!

Vi kan erbjuda teamaktviteter, workshop med ledningsgrupper kombinerat med att tälja och laga utemat.